Böcker om aktier

rich dadRich Dad, Poor Dad – Robert T Kiyosaki

Som nybörjade är det lätt att bli börja med för tunga och svåra böcker. Detta gör att motivationen försvinner och att aktier uppfattas som tråkigt. Det är därför bra att börja läsa böcker som är inspirerande och hjälper dig att förstå varför en förståelse för privatekonomi är viktigt. Rich Dad, Poor Dad är en sådan bok. Boken är både inspirerande och lättläst. Den handlar om att författaren växte upp med två mentorer med helt olika synsätt på hur en ekonomiskt trygghet skapas. Boken innehåller många kloka ord och bör ses som en inspirationskälla. Perfekt första bok, men rekommenderas även för erfarna.

Länk till boken.

Tradingguiden – Jonas Bernhardssontradingguiden

Tradingguiden är fullpackad med fakta om finansmarknaden. Den innehåller allt från finansmarknadens historia till hur aktier ska värderas. Boken är lättläst och kan läsas från pärm till pärm, men den kan också användas som ett uppslagsverk när när man är intresserad av att lära sig mer om enskilda ämnen. Passar nybörjare.

Länk till boken.

 

 

Företagens redovisning- Hans Edenhamföretagens redovisningmar, Claes Norberg, Per Thorell

En bok som går djupare in på årsredovisningar. Detta är ingen bok du börjar med som nybörjare men absolut en bok att läsa när du har börjat komma igång. Dock för sparare som vill fördjupa sig på fundamental analys är det viktigt att kunna förstå grundläggande bokföring och årsredovisningar. Boken tar upp bland annat lagar och regler, balansräkningen, resultaträkningen, kassaflödesanalys, men även grundläggande företagsvärdering. Företagens redovisning är en läsvärd bok.

Länk till boken.